Byliny využívané v kosmetice a nejen v ní.

Vřes obecný - Caluna vulgaris 

 



Vřes je původem evropská rostlina rostoucí na kyselých půdách. Tvoří rozsáhlé přízemní porosty, dorůstá do výšky max 50cm. Sbíráme květy, nebo celé kvetoucí výhony od srpna do odkvětu.Využíváme  sušené květy a výhony. Vřes má výborné diuretické účinky ... 
 

 





 

 





 

Puškvorec obecný - Acorus calamus




Tato bahenní rostlinka u nás zdomácněla (původně pochází z Asie a prchla nějakému nadšenému sběrateli rostlin ze zahrady). Najdete jí nejspíše ve stojatých vodách a nelze ji přehlédnout. Vytváří husté trsy kopinatých listů, které jsou na okrajích mírně zvlněny. Zajímavé je... 









 
 
 
Rychlé vyhledávání
Facebook
Poslední navštívené produkty
  • Doposud jste žádný produkt nenavštívil(a).

Košík je prázdný

0
 
© Bylinná Kosmetika Mariola